24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Hrvatske autoceste pokrenule su informativnu kampanju za sigurno putovanje

Za sve one koji putuju na Jadran, ali i za sve turiste koji će ovih dana posjetiti Lijepu našu. Hrvatske autoceste pokrenule su informativnu kampanju za sigurno putovanje u uvjetima pandemije novog koronavirusa.

HAC je pripremio materijale na osam jezika koji su distribuirani predstavništvima HTZ-a, HAK-u, autoklubovima i kamping organizacijama u zemljama iz kojih dolazi glavnina turističkog motoriziranog prometa. Na cijeloj mreži dionica HAC-a i ARZ-a postavit će se i plakati koji pozivaju na pridržavanje epidemioloških mjera.

Otvaranjem granica, dolaskom stranih turista i sezone godišnjih odmora za domaće korisnike, povećava se i promet na autocestama. Premda HAC i ARZ trenutno bilježe otprilike 70% prošlogodišnjeg prometa, za vršnih opterećenja na prometnicama stvaraju se i gužve u objektima na autocestama pa se ujednačenom informativnom kampanjom nastoji održati svijest o koronavirusu i poticati na odgovorno ponašanje.

Leci sadrže informacije o planiranju putovanja, modelima beskontaktnog plaćanja kao i preporuke za pridržavanje epidemioloških mjera.