22. veljače 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Radovi na uređenju dječjeg igrališta u vrtiću Grozdić u Kutjevu – Nova sredstva za bolje okruženje


Grad Kutjevo nedavno je objavio da su im odobrena sredstva za daljnje uređenje dječjeg igrališta u Dječjem vrtiću Grozdić, s ciljem stvaranja još boljeg okruženja za najmlađe stanovnike grada.

Sredstva u iznosu od 29.666,48 eura (što iznosi 223.522,09 kuna) odobrena su gradu Kutjevu putem poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima za 2023. godinu, u sklopu inicijative Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ova vijest predstavlja još jedan značajan korak prema stvaranju sigurnijeg, udobnijeg i kreativnijeg okruženja za djecu koja pohađaju Dječji vrtić Grozdić.

Dječje igralište u vrtiću već je prošlo kroz dvije faze uređenja, zahvaljujući sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (Program prekogranične suradnje HR-BIH), te uz sufinanciranje Grada Kutjeva. Sadašnja odobrena sredstva bit će iskorištena za nabavu dodatnih dječjih igrala koja će obogatiti dvorište vrtića. Ukupna vrijednost projekta iznosi 37.600 eura, pri čemu će Grad Kutjevo osigurati sredstva do ukupnog iznosa kako bi se ostvario puni potencijal ovog projekta.

Ovaj projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića prijavila je Europska razvojna agencija d.o.o.