Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Hrvatski državljanin s područja Kutjeva provalio u vikendicu i gospodarsku zgradu

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kutjeva kojeg se sumnjiči da je dana 27. veljače 2021. u prijepodnevnim satima u mjestu Šeovica, provalio u vikendicu i gospodarsku zgradu u vlasništvu 58-godišnjakinje i otuđio razne predmete nakon čega je porušio i otuđio više stabala bagrema.

Od danas oprezno u prometu

U razdoblju od 8. do 14. ožujka 2021., na području PU požeško-slavonske provodit će se pojačana aktivnost nadzora prometa usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa kao dio usklađenih aktivnosti s akcijama ROADPOL-a za 2021.Ciljana akcija usmjerena na nadzor korištenja pojasa bit će provedena dana 10. ožujka 2021 godine (srijeda) na više lokacija na području PU požeško-slavonske.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 84 prekršaja od čega ističemo 41 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, deset upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 6. ožujka 2021. u mjestu Viškovci gdje je u prometu zatečen 55-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom brzinom od 93 km/h, umanjeno za 10 km, što je za 33 km/h više od dopuštene brzine, a koja iznosi 50 km/h. Nadalje je utvrđeno da za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas, a prilikom postupanja je odbio policijskim službenicima dati na uvid osobnu iskaznicu, prometnu dozvolu, a odbio je i alkotest. Prilikom postupanja odbio je izaći iz osobnog automobila te se samovoljno udaljio u nepoznatom pravcu. Budući da je 55-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog kojim će biti zatražena novčana kazna zatvora u trajanju od 60 dana, novčana kazna u iznosu od 25.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci.