23. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Dozvoljeno je kretanje po županiji bez propusnice

Županijski stožer civilne zaštite prema očekivanju je uputio zahtjeva Nacionalnom Stožeru za ukidanje propusnica za kretanje po našoj županiji, a ovaj je to također prema očekivanjima i prihvatio pa je potpisana odluka od strane načelnika Davora Božinovića stigla u Požegu.

To znači da više nećemo morati tražiti dozvolu za odlazak na područje drugog grada ili općine pa se time i dislociraju punktovi policijskih djelatnika za kontrolu kretanja i premještaju na granične prijelaze na izlazu ili ulasku u Požeško-slavonsku županiju.

Za odlazak prema drugim županijama i dalje će nam trebati e-propusnice koje se mogu zatražiti istim putem kao i do sada, a svakako će ova odluka dobro utjecati na sve radnike, djelatnike, poljoprivrednike koji su trošili puno vremena kako bi ishodili dozvole.

Također će pozitivno utjecati i na psihološko stanje županije zbog slobodnijeg kretanja što opet ne trebamo zlorabiti jer su i dalje ostale mjere na snazi tako da i dalje moramo biti odgovorni, oprezni i strpljivi čekajući u redu pred trgovinama, pekarnicama, ljekarnama.

Držite razmak, perite ruke, iskoristite vrijeme za one poslove koje ste odgađali dugo i niste imali vremena napraviti ih, čuvajte svoje bližnje i ostanimo najzdravija županija u RH!