7. prosinca 2021.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Dobre vijesti za ugostitelje – od ponedjeljka će vjerojatno proraditi terase

Na jutrošnjoj press konferenciji šef Nacionalnog stožera Davor Božinović najavio je nova popuštanja o čemu će se konkretnije i podrobnije raspravljati sredinom tjedna no prema svemu sudeći i prema neslužbenim najavama mogli u određenoj mjeri prodisati i restorani i kafići s pripadajućim terasama. Otvaranje terasa ne bi trebalo biti upitno jer informacije dolaze iz samog Stožera, ali sve će pasti u vodu ukoliko se brojke pogoršaju.

Za sada su vrlo obećavajuće jer je u protekla 24 sata registrirano tek 72 slučaja, a u našoj županiji samo jedan. Najavljuju se i popuštanja u sferi sporta gdje će se vjerojatno najveća polemika voditi o sportovima koji se moraju odvijati u zatvorenom prostoru pa se nadamo i dodatnim olakšanjima za sportove na otvorenom. Sportovi u zatvorenom bi trebali biti dopušteni za sve uzraste, ali ostaje za vidjeti u kojoj mjeri i da li će biti obuhvaćena službena natjecanja.

Poljoprivrednici i poduzetnici bi mogli biti uključeni u novo popuštanje otvaranjem sajmova, a očekuju se i korekcije broja ljudi koji su dopušteni na raznim okupljanjima no o tome će se tek raspravljati tijekom ovoga tjedna. Brojke su kod nas jako dobre no u okolici se baš ne mogu pohvaliti s takvom epidemiološkom slikom tako da i dalje treba biti na oprezu.