Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Radovi Grada Kutjeva iz 2020. godine: Javna rasvjeta

Kutjevo javna rasvjeta

 

Osnovna preporuka za učinkovitu javnu rasvjetu i uštedu korištenje je energetski učinkovitih izvora svjetla, a jedan od njih je i LED rasvjeta koju je Grad Kutjevo postavio na nekoliko lokacija.

Novu rasvjetu dobio je Sportsko-rekreacijski centar Kutjevo. Vrijednost radova vezanih za postavljanje rasvjete iznosi 199.856,25 kuna.

Nadalje, javnu rasvjetu dobio je i novi kružni tok nedaleko od Crkve i kutjevačkog dvorca. Kako bi se omogućio sigurniji promet i olakšalo kretanje uložilo se 222.763,75 kuna.

Isto tako, ulica Vinkomir i naselje Poreč dobili su javnu rasvjetu. Rad je to Grada Kutjeva vrijedan 217.000,00 kuna. Omogućeno je sigurnije kretanje vozila i pješaka te se samim time smanjila i opasnost od bilo kakve ugroze koja je čest problem, osobito noću. U Vinkomiru je postavljeno 55 stupova s pripadajućim LED osvjetljenjem, dok je u Poreču to brojka od 21 betonskog stupa s pripadajućim sadržajem i svjetiljkama postavljenima uzduž naselja.

Javnom rasvjetom Grad Kutjevo želi postići sigurnost prometa i ljudi u Gradu i svim pripadajućim naseljima vodeći brigu o učinkovitom i pametnom, ekološki usmjerenom razvoju. Također, razmišlja se o rješavanju iste problematike i u drugim naseljima kako bi se omogućio kvalitetan i siguran život.