14. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Brojni arhitekti smatraju da je Vinarija Galić najsuvremenija na Balkanu

Vinarija Galić u Kutjevu otvorena je krajem 2018. godine i postala je jednim od simbola hrvatske prijestolnice graševine. Prema riječima vlasnika, Josipa Galića, vizija je da ona bude nezaobilazni dio priče svakog putnika u Slavoniji. Uz naš grad, često se veže naziv hrvatska prijestolnica graševine, a to bi se, prema riječima brojnih vinogradara i vinara, dalo itekako iskoristiti za rast turističkih posjeta. Inače ova vinarija svojim modernim dizajnom plijeni posjete ljudi iz svih krajeva Europe. Brojni arhitekti smatraju da je riječ o najsuvremenijoj na Balkanu.

“Ova vinska priča počela je davno u mojoj obitelji. Doseljenjem u Slavoniju smo kupili jedan mali vinograd. Otac i majka su me oduvijek odgajali u takvom svijetu. Godine 2007., kada smo prodali firmu, moja, nažalost pokojna, Dubravka je rekla: “Hajdemo napraviti nešto za ove krajeve. Mislila je konkretno na grad Veliku. Počeli smo kupovati vinograde u Radovancima i završili smo ovdje u Kutjevu s novom vinarijom, jer smo u selu imali problema s dozvolom i administracijom. Odlučili smo se za centar grada. To zaslužuje i Kutjevo i Slavonija i Hrvatska. “Ne možemo reći da je najmodernija na Balkanu, ali u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe je i po arhitekturi i po opremljenosti. Dobili smo nagradu u Americi i to prvo mjesto za industrijski dizajn, a imamo ih još pet. Znači da je cijelu priču prepoznala struka“ –rekao je vlasnik naše čuvene Vinarije Josip Galić.

Više o temi možete pogledati u videu poduzetne ekipe s Poljoprivredne TV te pročitati na poveznici AGROKLUB.COM u odličnom članku neumornog Tomislava Milanovića: