20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Advent u Kutjevu opravdao očekivanja

Još jednom su organizatori kutjevačkog Adventa odradili dobar posao i ponudili građanima zanimljive sadržaje u iščekivanju Božića. Prema kršćanskoj tradiciji Advent i adventski običaji otvoreni su paljenjem prve adventske svijeće u nedjelju 01.prosinca, a ove godine Grad Kutjevo na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom je odlučilo svoje sugrađane počastiti klizalištem po prvi puta u povijesti. Klizalište se pokazalo kao pun pogodak jer su na dan otvaranja 15.prosinca redovi za klizaljke bili konstantno dugački. Da doživljaj za male Kutjevčane bude potpun pobrinuli su se animatori u liku Mikija i Minija. Bogat program je ove godine proširen na više dana, a nakon otvorenja klizališta učenici OŠ Zdenka Turkovića pripremili su predstavu pod nazivom Tragom žice Božićnice koju su gledateljstvu prezentirali 19.prosinca u Kinodvorani.

Dan nakon toga je održana radionica za djecu Prvjesci sreće, a za dobru atmosferu pobrinuo se tamburaški sastav Satir. U subotu 21.prosinca je Kutjevčane posjetio Djed Božićnjak koji je svim nazočnim mališanima podijelio darove te se strpljivo i spremno odazvao na fotografiranje sa zainteresiranima, a zvuke radosti donijeli su tamburaši iz sastava Paori. Nedjelja 22.prosinca je bila rezervirana za sjajan Kutjevački tamburaški orkestar koji je svojim koncertom skupa s gostima iz Osijeka i Županje razgalio srca gledatelja, a na gradskom trgu je nakon koncerta prisutne zagrijavao tamburaški sastav De Gotho.

Dan nakon toga je održan izbor za najbolji medenjak, a najbolji i najoriginalniji rad je imala Maja Sontacchi. Badnjak je tradicionalno donio čašćenje prolaznika giricama i medenom rakijom pa na kraju ni snažan vjetar nije uspio pokvariti konačan dojam o krasnoj i toploj organizaciji Adventa kojega potpisuju Grad Kutjevo, TZ i ERA skupa sa svima uključenima. Dekor malog grada u gradu na Trgu Graševine su naravno bili štandovi s izlagačima, a posjetitelji su konstantno mogli uživati u bogatoj eno-gastro ponudi koju su sačinjavali kuhano vino, čaj, kobasice, palačinke…