27. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Crkvena vrata bit će otvorena kroz čitav Veliki tjedan

Epidemija koronavirusom poremetila je uobičajen način života pa tako i živote vjernika koji svoje običaje i služenja kroz Veliki tjedan nisu u mogućnosti proživjeti na način na kojega su naviknuti tijekom dugog niza godina kršćanskog života Grada Kutjeva. Prenosimo post sa službene FB stranice Župe Kutjevo jer će unatoč zabrani okupljanja crkvena vrata ipak biti otvorena pa će vjernici, pridržavajući se svih mjera, ipak moći proživjeti Veliki tjedan i Kristovu muku barem kroz individualan posjet mjestu gdje je Isus Krist najbliži vjernicima Grada Kutjeva:

Dragi vjernici!

U Velikom smo tjednu kada, kao kršćani, na poseban način promišljamo o Kristovoj spasonosnoj muci i smrti koju je za nas podnio, stoga će župna crkva biti otvorena na Veliki petak, Veliku subotu i na sam Uskrs od 9:00 h do 17:00 h, te ćete moći posjetiti Božji Grob u osobnoj sabranosti i molitvi.

PODSJEĆAMO DA SE MORAJU POŠTOVATI SVI PROPISI VEZANI ZA PONAŠANJE NA JAVNOM MJESTU-DRŽATI RAZMAK MINIMALNO 2 METRA, NE BITI VIŠE LJUDI ODJEDNOM I NE DIRATI KIPOVE, OLTARE I BOŽJI GROB. BUDIMO ODGOVORNI I OPREZNI-I NA TAJ SE NAČIN OČITUJE NAŠA NUTARNJA POBOŽNOST.

Neka nam Gospodin udijeli svoj blagoslov u ove svete i velike dane!

Foto FB Župa Kutjevo