24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Župan Alojz Tomašević obišao radove u Kutjevu

Radove na tri velika gradilišta u našoj županiji među kojima su i radovi u našem Gradu Kutjevu obišao je župan Alojz Tomašević, ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak te kao domaćin zamjenik gradonačelnika grada Kutjeva Ivica Malnar.

“U ovih sedam godina, ali i planom za ovu i slijedeću godinu bit će izgrađen značajan broj kilometara, uređenih i asfaltiranih kolnika, pješačkih staza, autobusnih stajališta. Bez obzira na poplave i epidemiološku situaciju izvođači su na vrijeme kvalitetno i stručno obavili radove. Ovo ljeto nije se stalo s radovima, već smo na prijedloge načelnika i gradonačelnika, iste usvajali, zajednički koordinirali i financirali projekte.” – rekao je župan Alojz Tomašević.

Jedna on najvećih financijskih investicija su radovi na cesti DC 34-Moslavački Krčenik-Zdenci-Orahovica-Kutjevo-Pleternica (DC38), građenje građevine infrastrukturne namjene prometnog sustava 2. skupine – kružni tok. Vrijednost projekta iznosi 1.744.080,80 kuna.

“Ovaj projekt radimo u suradnji s gradom Kutjevom, koji je ishodio građevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju. Dolazilo je do kolizije u prometu i najbolje rješenje bilo je izgradnja rotora. Rok završetka radova je početak desetog mjeseca. Radovi su u posljednje vrijeme intenzivirani te se nadamo da će završiti čak i prije roka.” – rekao je gospodin Jozak.

Zamjenik gradonačelnika grada Kutjeva Ivica Malnar uz zahvale županiji i ŽUC-u rekao je kako je u zadnje tri godine ovo druga velika investicija te da su u posljednjih 6 godina napravili brojne projekte po pitanju izgradnje cesta i staza, a uz veliku pomoć ŽUC-a i Županije. “Nadamo se da ćemo od projekata koji se rade u našem gradu imati bolji turistički efekt te bolju financijsku zaradu od čega će i naši vinari i obiteljska poljoprivredna gospodarstva imati financijske koristi.”

“Kutjevo u pravom smislu riječi postaje grad. Nećemo stati sa radovima. Projektom “Kuće graševine” Kutjevo će postati i prijestolnica graševine i mjesto gdje ćemo turiste moći zadržati i više dana.” – rekao je župan Alojz Tomašević.

Foto PSŽ