20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vlada na sjednici donijela mjere za pomoć gospodarstvu

Vlada je jučer održala 222. sjednicu u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu. Na otvorenom dijelu sjednice raspravljeno je 27 točaka.

Prije svega raspravljalo se o situaciji uzrokovanoj koronavirusom pa je ministar zdravstva Vili Beroš govorio o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima, a čelnik Stožera Davor Božinović dodao da su sve mjere u borbi protiv koronavirusa su privremene i bit će na snazi samo koliko to bude potrebno. Detaljni izvještaj sa sjednice Vlade možete pročitati na linku : SJEDNICA.

Možete pročitati o travanjskom paketu mjera za pomoć gospodarstvu za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, povećanim naknadama za plaće radnika, oslobođenju od poreza, odgodi plaćanja PDV-a, produljenju financijskih izvještaja, odgodi plaćanja i dugoročnijoj otplati poljoprivrednicima.

Bilo je riječi i o produljenju važenja osobnih iskaznica, vozačkih dozvola i putovnica najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije, zatim o tehničkom pregledu i registraciji vozila, o mjerama za turistički sektor. Produženi su rokovi za privremena rješenja za ugostiteljske objekte i OPG-ove, odgođena rekategorizacija, smanjena koncesijska naknada, donesen program „Covid-19 zajam za obrtna sredstva”.

Također Vlada je u saborsku proceduru proslijedila tri mjere namijenjene sektoru poljoprivrede, među kojima su i potpore za biljnu i stočarsku proizvodnju vrijedne 53 milijuna kuna te interventni otkup mlijeka, za što je namijenjeno 2,5 milijuna, a detaljnije o ovim vitalnim životnim temama pročitajte na gore objavljenom linku.

Foto Screenshot YouTube