18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vjenčanja i sahrane i dalje u krugu obitelji

Novim odlukama i mjerama nisu puno promjena doživjele vitalna okupljanja u našim životima kao što su vjenčanja, proslave sakramenata, djevojačke i momačke zabave te sahrane no u nekim su se svojim dijelovima te odluke malo modificirale pa donosimo osnovne informacije. Tako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio 4. svibnja 2020. Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva.

Prema ovoj Odluci, sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku, te sklapanje životnog partnerstva održava se isključivo u krugu obitelji i svjedoka te predstavnika službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama.

Zabrana održavanja svadbenih svečanosti i dalje je na snazi, a odluka stupa na snagu danom donošenja – više pročitajte na poveznici.

Ranije odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva pogledajte ovdje ovdje.

Isto tako Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 4. svibnja 2020. Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja.

Prema ovoj Odluci, pogrebi, posljednji ispraćaj i polaganje urne mogu se održavati u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama.

Dodatno, ovom Odlukom ukida se obustava organiziranja glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća.

U skladu s ovom Odlukom, posljednji ispraćaju hrvatskih branitelja, uz odavanje vojnih počasti, dopušteni su uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a možete je pročitati na poveznici.

Ranije odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja možete pročitati ovdje ovdje.

Foto FB Vjenčanja-portal.hr