24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Više od 159.000 eura za Grad Kutjevo


Ministarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini. Ukupno je dodijeljeno 4 milijuna eura za 87 projekata, a Gradu Kutjevu odobreno je 159.267,20 EUR (1.200.624,13 KN).

Grad Kutjevo na natječaj je prijavio projekt izgradnje velikonogometnog terena na umjetnoj travi koje će se nalaziti na pomoćnom igralištu Športsko-rekreacijskog centra Kutjevo. Gradonačelnik Josip Budimir iznimno je zadovoljan rezultatima natječaja i činjenicom da je Gradu Kutjevu odobreno skoro najviše sredstva što znači da je Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo ovaj projekt kao iznimno važan za našu sredinu. Gradonačelnika najviše veseli što će 140 djece uključenih u Školu nogometa NK Kutjevo imati odlične uvjete za rad i razvoj sportskih vještina.

”Ulaganje u sportsku infrastrukturu u posebnom je fokusu Vlade Republike Hrvatske jer je adekvatna sportska infrastruktura važan preduvjet kako bismo sport u svim dijelovima Hrvatske učinili podjednako dostupnim svima, od rekreativaca to vrhunskih sportaša. Zbog toga i svake godine povećavamo iznos za ovaj Natječaj i veseli me što opet imamo odlične infrastrukturne projekte iz cijele zemlje i to za sportske objekte u svim sportovima, od otvorenih vježbališta, nogometnih i teniskih terena, sportskih dvorana i mnogih drugih. Od 2018. godine sufinancirali smo obnovu ili izgradnju više od 250 sportskih objekata u iznosu većem od 14 milijuna eura te ćemo i dalje nastaviti s ovakvim ulaganjima”, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.