18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vinske priče ponedjeljkom – Obrt vinogradarstvo i vinarstvo „Robert Čamak“

Nakon malo duže pauze nastavljamo s našom rubrikom i predstavljanjem vinara i vinarija iz kutjevačkog bazena pa je na red došao i Robert Čamak sa svojom vinarijom koja se može podičiti da je ušla u treću deceniju postojanja na radost ljubitelja vina iz ovoga podruma.

Obrt vinogradarstvo i vinarstvo „Robert Čamak“ aktivno se bavi vinogradarstvom i vinarstvom od 1997. godine. Od početka se intenzivno razvija, nastavljajući obiteljsku tradiciju uzgoja kvalitetnih vinskih sorti i proizvodnje kvalitetnih vina. Sjedište obrta smješteno je na području Grada Kutjeva.

Vinogradi se prostiru na površini od 8,0 ha na području Kutjevačkog vinogorja. Uzgajaju se poznate vinske sorte karakteristične za vinogorje: graševina, chardonnay, rajnski rizling, pinot sivi, merlot te cabernet sauvignon.

Vina plasiraju na tržište buteljirano u boce 0,75 lit, zatim u boce od 1 litre te u rinfuznom pakiranju. Plasman se u najvećoj mjeri odnosi na ugostiteljsko – turističke objekte s područja srednje i južne Dalmacije i Grada Zagreba.

Proizvodnja vina odvija se u izgrađenom prostranom podrumu opremljenom modernom tehnologijom za preradu grožđa, njegu i čuvanje vina.

Planovi razvoja obrta u bliskoj budućnosti usmjereni su na podizanje mladih nasada sorte graševina biranoga klona, kojom je i započela ova lijepa i samozatajna obiteljska priča i to prije više od 5 desetljeća, kada je djed Joza posadio prve trsove graševine.

Kontakt podaci

Bana J. Jelačića 6a, 34340 Kutjevo

Telefon: ++385 (0)34/255-689
Fax: ++385 (0)34/255-689
Mobitel: ++385 (0)98/1642-017
E-mail: robert.camak@po.t-com.hr
URL: http://www.kutjevacki-vinari.hr

Vinogradi | Kušaonica | Degustacije

Površina vinograda (ha): 8
Vlastiti nasad / kooperacija (%): 100% / 0%
Vinogorje: Vinogorje Kutjevo
Pozicija vinograda: Kutjevo, Bektež
Bijela naspram crvenih vina: 90% / 10%
Kušaonica: Da
Kapacitet prijema osoba: 50
Vođenje degustacije na: hrvatskom jeziku
Dodatna ponuda: vinoteka

Foto privatna arhiva