7. prosinca 2021.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vincelovo kod Branka Mihalja

Vinarija Mihalj i njen uvijek srdačan i druželjubiv domaćin Branko Mihalj sa svojom užom obitelji i bliskim prijateljima proslavili su ovogodišnje skromno i samozatajno Vincelovo no dobre želje i simbolika u potrazi za dobrim urodom na tragu onih u bliskoj prošlosti su jednake, a vjerojatno i veće. Vinograd i kuća ovog vrsnog vinogradara ponad samog Kutjeva bi mogla puno toga ispričati kao svjedok brojnih proslava blagdana zaštitnika vinara Svetoga Vinka. Vjerojatno sve vodeće medijske kuće u Hrvatskoj su bile gosti na ugodnoj terasi našega vinara, a čast gostovati ove godine pripala je tek redakciji kutjevačkog.hr pa se od srca zahvaljujemo na ukazanoj časti i povjerenju popratiti ovaj događaj.

Dobre želje za bogatim urodom i zaštitnički blagoslov prema nebesima je uzdigao naš kapelan Dejan Ilić pa su se nakon ceremonije i obreda svi gosti uredno počastili kod širokogrudnog domaćina Branka. Prema najavama vinskih kritičara i ocjenjivača prošlogodišnja berba i s nestrpljenjem očekivana graševina 2019 je pun pogodak pa se i mi pridružujemo željama za dobrom godinom i kvalitetnim urodom kojega će vrijedne i mudre ruke jednog od najcjenjenijih kutjevačkih vinara nesumnjivo pretočiti u kapljicu koja nudi neprocjenjiv užitak kušanja dara majke zemlje putem trsja kutjevačkog vinogorja.

Za kratki podsjetnik – Vinarija Mihalj njeguje tradiciju uzgoj grožđa i proizvodnje vina od 1953. godine, a kao glavni produkt dugogodišnjeg rada i iskustva stiže vrhunska graševina, koja je u više navrata ocijenjena zlatnim medaljama. Osim vrhunske Graševine, vinarija Mihalj vrlo uspješno proizvodi i Traminac te Rajnski rizling od bijelih vina, a Cabernet sauvignon, Merlot, Portugizac i Muškat ružu od crvenih vina. Na najprestižnijem hrvatskom sajmu vina Vinovita 2010. godine, između 173 uzoraka bijelih vina iz 9 zemalja najbolje bijelo hrvatsko vino sa nagradom Studec te Šampion Vinovite je bila Graševina – berba 2008.