24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Vetovačkim Vincelovom zaokružena priča o proslavama blagdana Svetog Vinka

Nakon kutjevačkog odžana je proslava i vetovačkog Vincelova koja se tradicionalno održava vikend iza proslave u Kutjevu ili u prvu subotu koja dolazi poslije blagdana Svetog Vinka. Organizator je ponovo bila Udruga Veteri Castra, a ovo je bila već osma proslava Vincelova u Vetovu.

Vetovčani su ovu manifestaciju podigli na vrlo visoku razinu i ovo je definitivno jedna od najvećih proslava na otvorenom povodom Vincelova. U ponudi je tradicionalno bio grah sa suhim mesom, vincelovski ražanj kao i vrhunsko vino koje su proizveli članovi udruge.

Poput Kutjeva i Vetovo ima zasađen red vinograda s najčuvenijom sortom graševinom na svom trgu znakovitog imena – Svetog Vinka, a upravo je taj mali vinograd simbolično blagoslovio vetovački župnik Dražen Akmačić koji je uz pomoć župana Alojza Tomaševića, predsjednice Županijske skupštine Josipe Miličević, gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira, njegovog zamjenika Ivice Malnara, predsjednika gradskog vijeća Grada Kutjeva Ivice Ribičića te predsjednika Udruge Veteri Castra Damira Špoljarića obavio svečanu ceremoniju blagoslova i orezivanja kako bi i ovogodišnji rod bio plodonosan.

Za zabavu i podizanje atmosfere su bili zaduženi tamburaši De Gotho, Satir te gost iznenađenja Stanko Šarić.

Foto Mirko Cenbauer