24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U ponedjeljak NK Kutjevo kreće s pripremnim periodom

Nogometaši Kutjeva konačno su dočekali povratak na svoj posao nakon duge stanke uzrokovane koronavirusom. Epidemiološka slika ne ide u korist povratku normalnom načinu života no trenirati se mora kako bi što spremniji dočekali svoju drugu trećeligašku sezonu. Prva je bila iznimno uspješna te u trenutku prekida čak i iznenađujuće dobra pa možemo reći da je premijerni rezultat Zelenih za anale i povijest – četvrto mjesto i definitivno jedan od najboljih debitantskih rezultata u povijesti Treće HNL u neovisnoj Hrvatskoj.

Kutjevčani mogu biti itekako ponosni i na činjenicu da su u trenutku prekida natjecanja bili najuspješniji nogometni kolektiv u županiji ostavivši iza sebe dva dugogodišnja trećeligaša s puno bogatijim iskustvom iza sebe (Slavonija Požega i Slavija Pleternica). Iz kluba su prilično zakopčani s najavama i informacijama pa smo uspjeli tek doznati da su klub napustili Mato Vasić (vratio se u Slavoniju), Mario Desnica i Mladen Zgonjanin (za sada bez angažmana) dok su pod upitnikom Marko Kalanj koji također traži novu destinaciju te Domagoj Majetić koji će zbog poslovnih obaveza rijetko boraviti u Kutjevu.

Morat ćemo pričekati do ponedjeljka kako bismo vidjeli ima li novih lica u svlačionici Zelenih za kada je zakazana prozivka s početkom u 17 sati. Ono što je vidljivo je da se radovi na infrastrukturi nastavljaju pa su uz pomoćni teren niknula dva terena za košarku i odbojku te malo vježbalište na otvorenom, travnjak je u potpunosti saniran, pomoćni teren nikada nije bio u boljem stanju pa s nestrpljenjem iščekujemo ponedjeljak i potvrdu rada uprave kluba na dovođenju novih igrača i pojačanja čija lista vjerojatno neće biti konačna niti na dan početka rada.

Ostajem član nogometnog kluba Kutjevo unatoč raznoraznim pričama po kuloarima. Ovdje mi je dobro, imamo prvoligaške uvjete za rad, atmosfera je vrlo dobra, opuštajuća, radimo bez pritiska, trener je izuzetno susretljiv čovjek i stručnjak koji nam daje priliku za napredak pa preporučujem svakom mladom igraču željnom napretka da dođe u Kutjevo jer ovdje doista ima sve uvjete za igrački iskorak – rekao je uvijek dobro raspoloženi Marin Majetić za kutjevački.hr.