14. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

U Ferovcu krađa, u Pakracu rekorder

Provalio i otuđio razne predmete

U razdoblju od 15. prosinca 2019. do 24. svibnja 2020. u mjestu Ferovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u drvenu ostavu u vlasništvu 46-godišnjaka i otuđio razne predmete te povadio nekoliko betonskih stupova od ograde. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Rezultati akcije u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 124 prekršaja, od čega se ističe 71 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna je izrečena 27-godišnjem vozaču koji je zatečen u prometu u Pakracu u Ulici kralja Tomislava i koji je višestruki počinitelj prometnih prekršaja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.