24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Trgovina u Grabarju na meti drskih pljačkaša

U razdoblju 27./28. studenoga 2020. u mjestu Grabarje u Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Siska i otuđio cigarete, alkoholna i bezalkoholna pića i prehrambene proizvode. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Rezultati pojačanih mjera  u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 49 prekršaja, od čega se ističe 14 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 28. studenoga 2020. oko 15 sati u mjestu Mitrovac, gdje je u prometu zatečen 46-godišnjak, a koji je je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,85 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument s kojim bi dokazao svoj identitet. Vezano za navedeno protiv 46-godišnjaka slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 15.200,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.