24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Sveti Nikola darivao učenike OŠ Zdenka Turkovića

Sutra je najdraži dječji blagdan, pripreme su u punom jeku, čizmice se glancaju, a u našoj školi Zdenka Turkovića ravnatelj, učiteljice, učitelji i učenici su malo ranije dotjerali čizmice pa ih je Sveti Nikola malo ranije obišao i donio poklone koji su oduševili razgalili srca mališana. U društvu Svetog Nikole se pojavio i strašni Krampus koji nije bio previše zločest tako da je očito da su đaci bili dobri.

Tako su u školi blagdan Svetog Nikole obilježili jučer, a vesela i nasmiješena učenička lica bila su vidno ozarena dolaskom omiljenog gosta koji je darivao svu djecu prigodnim poklonima. Dolaskom Krampusa neki su se učenici nakratko uplašili, ali ga je Sveti Nikola uspio smiriti i dovesti u red. Učenici su Svetog Nikolu nagradili pljeskom i prigodnim pjesmama uz obećanje da će biti dobri, vrijedni i marljivi u školi i kod kuće i cijelu slijedeću godinu. Tako nam je na lijep način započeo prosinac – mjesec darivanja.

Učenici prvih razreda ovaj tjedan su dobili još poklona, darivali su ih djelatnici MUP-a s reflektirajućim prslucima, a za sve ostale učenike, naše sugrađane i čitatelje još jednom podsjetnik – pripremite i ulaštite čizmice večeras, jer možda Svetom Nikoli ostane još poklona u vreći pa ih odluči još jednom podijeliti svima. A vjerojatno bi mu trebalo ostati jer je i ove godine Grad Kutjevo  nabavio poklone za sve učenike od 1.-4. razreda na čemu i ovim putem škola izražava zahvalu Gradu Kutjevu i gradonačelniku Josipu Budimiru.