25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Švarglijada u Grabarju ponovo privukla veliki broj sudionika

Održana je i osma Švarglijada u Grabarju na kojoj se pojavilo dvadesetak sudionika koji su svoje uzorke donijeli iz čak četiri slavonske županije. U odličnoj u organizaciji KUD-a „Poljadija“ Grabarje, Udruge „Požeški čuvari baštine“ i tjednika Kronika Požeško-slavonska te pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, gradova Požega i Kutjevo, te uz donatore Kutjevo d.d., Udrugu Kutjevački vinari iz Kutjeva i Agenciju za marketing i izdavaštvo Kruna iz Požege žiri je kušao sve uzorke i donio tešku odluku da je najbolji švargl bio onaj koji se prijavio pod rednim brojem 5, a zasluge pripadaju OPG Galić iz Pleternice pa je s 91 od mogućih 99 bodova pobjeda otišla put Pleternice.

Isto tako nagradu je zaslužio i švargl Etmo kuće Bello koji je prema ocjenama publike bio najbolji, a nagrade su uručili redom predsjednik KUD-a Poljadija te predsjednik gradskog vijeća Grada Kutjeva Ivica Ribičić, dogradonačelnik grada Požege Ferdinand Troha, zamjenik župana Željko Jakopović i urednik tjednika Kronika požeško-slavonska Vladimir Protić. Osim ovih nagrada koje su određene kušanjem dodijeljena je i jedna nagrada za vizualni izgled i to za najljepši stol. Nagradu su osvojili posjetitelji za stolom broj 4, a to su bili članovi KUD Orljava iz Pleternice.

Za dobru atmosferu bili su zaduženi glazbeni izvođači – Ženska pjevačka skupina domaćeg KUD-a Poljadija te tamburaši iz tamburaške skupine De Gotho.

Foto Mirko Cenbauer