20. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Superučiteljica Kristina, supersovice i superjunaci naše škole

Sutra kreće škola koju s nestrpljenjem iščekuju sovice, ptičice, leptirići, dupini koji će nakon duge pauze ponovo sjesti u školske klupe. Iako fizički razdvojeni đaci i njihove učiteljice i učitelji su jako dobro odradili ovaj težak i neobičan period školskog života, a sve uz veliku i nesebičnu pomoć novih učitelja u liku vlastitih roditelja.

Osim svladavanja osnovnog i zadanog gradiva najmanji đaci naše škole su se pokazali kao pravi heroji i junaci pa su postali poznati i diljem Lijepe naše pokazujući svoje supermoći u kriznoj situaciji velike poplave koja je zadesila našu Požešku kotlinu. Đaci superjunaci osvanuli su u slikovnici maštovite učiteljice Kristine Barić.

Priča „Đaci superjunaci“ autorice Saše Veronek Germadnik, poznata je svim đacima koji su pratili gradivo u ova dva mjeseca škole na daljinu i u tom periodu je osvojila srca učitelja i učenika, a inovativna autorica je postala najčitanija u ovom dugom razdoblju koronakrize.

Definitvno priča koja raspaljuje maštu malih učenika je pala na plodno tlo Kutjeva, ponajviše učiteljice Kristine koja je došla na ideju izraditi divnu i originalnu slikovnicu za svoje male superjunake iz naše škole, a uz veliku pomoć i živopisne ilustracije Lare Di Giorgio, učenice petog razreda.

Čim sam pročitala prvi dio Đaka superjunaka, bila sam oduševljena idejom da od svojih prvašića napravim prave superjunake. Tražila sam razne načine da im se približim i razveselim ih u ovo vrijeme škole na daljinu. Jako su mi nedostajali, a i ja njima, pa sam im željela pokazati kako mislim na njih, željela sam da ostanemo na neki način i dalje povezani. Radnja je smještena u našu školu u Kutjevu, a opasnost od poplave prijeti u Požegi, gdje nam je najbliža veća rijeka koja može izazvati poplavu. Moram priznati kako sam s velikim entuzijazmom „uletjela“ u taj projekt, angažirala svoju nećakinju Laru Di Giorgio, učenicu petog razreda, za ilustracije superjunaka i istog dana krenula u izradu 1. dijela. Tada još nisam znala i očekivala da će biti tako puno dijelova. Drugi i treći dio također sam brzo odradila. Onda sam shvatila da sam možda uzela prevelik zalogaj i koliko će tu još biti posla. Malo sam se pokolebala, ali sam znala da sad nema odustajanja. Moje sovice jedva čekaju u kojem će se dijelu pojaviti pa ih ne mogu razočarati. Tako da će učiteljica morati zasukati rukave i provesti sve do kraja. Povratne informacije roditelja i djece stvarno su izvrsne. Kada pošaljem novi nastavak, brzo se „bacaju“ na čitanje jer ih zanima tko se od njih pojavljuje u novom nastavku. To će im biti jako lijepa uspomena i zbog toga sam doista sretna. Zahvaljujem Vam na inspiraciji i poticaju – izjavila je učiteljica Kristina Barić za portal izdavačke kuće PROFIL KLETT

Prolistajte i vi šuškave slikovnice Kutjevačkih sovica, pogledajte rezultate velikog truda i mašte naše učiteljice te kakve to moći imaju naše sovice:

Kutjevačke sovice, Đaci superjunaci 1. dio

Kutjevačke sovice, Đaci superjunaci 2. dio

Kutjevačke sovice, Đaci superjunaci 3. i 4. dio