14. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Šetnje kutjevačkim stazama i obilaznicom Andrija Štampar (FOTOGALERIJA)

Planinari su se vratili malo domaćijim stazama pa su obišli našu poznatu kutjevačku rutom Kutjevo – Pet proseka – Mlaka – Kutjevo, koja se hoda za Martinje i nije teška dugačka je 15 km pa je ovo bio trening i priprema za nadolazeći vinski blagdan, a druga ekipa je išla na otvaranje obilaznice dr. Andrija Štampar u Brodskom Drenovcu.

Među sedamdesetak planinara s područja Slavonije u Brodskom Drenovcu našli su se i naši Vidimovci koji su nazočili otvaranju planinarske obilaznice “Dr. Andrija Štampar“. Obilaznicu je otvorio njen autor Zdravko Ećimović, mještanin Brodskog Drenovca i dugogodišnji član osječkog Planinarskog društva, koji je trasu osmislio i obilježio.

Trasa planinarske staze duga je 15 km, a vremenski obilazak traje oko 4 sata kroz pet kontrolnih točaka  (Štamparova kuća, crkva sv. Dimitrija, Kasonjski vrh (352 m), planinarska kuća Viljevo (297 m),  Ćosin mlin na rijeci Orljavi, a na kraju se za gladne i iscrpljene planinare pobrinuo Ivica Skeledžija sa svojom ekipom pripremivši neizostavni planinarski grah.

Za one koji ne znaju tko je bio Andrija Štampar pročitajte na poveznici o životu i djelu poznatog liječnika rodom iz Brodskog Drenovca.

ANDRIJA ŠTAMPAR

 

Planinarska obilaznica dr. Andrija Štampar