18. srpnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Samo tri nova slučaja zaraze koronavirusom u RH!

Jako dobre vijesti o samo tri nova slučaja zaraze koronavirusom stižu s redovitog izjveštaja HZJZ – zadnji puta kada je bio ovako nizak broj pozitivnih testova bio je daleki 11.ožujak. Trenutačno je u RH potvrđeno 2088 oboljelih od koronavirusa, preminulo je sedamdeset i sedam osoba, a 1463 osobe su se oporavile.

Sedamdeset i sedam osoba je preminulo, 17 osoba je trenutačno na respiratoru, a do sada je obavljeno ukupno 37.557 testiranja. U samoizolaciji je ukupno 18.315 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 32. dan bez novooboljelih osoba, a od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 324 osobe, 1 uzorak je poslan na analizu te je ukupno testirano 430 osoba.

Prekrasne i optimistične brojke uoči početka druge faze relaksacijskih mjera koje kao podsjetnik donosimo uz opasku – budite i dalje strpljivi i odgovorni!

Druga faza – puni rad zdravstvenog sustava, frizera, kozmetičara, brijača


U nadi da će se prva faza pokaže uspješnom i uz pridržavanje mjera da ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, slijedi druga faza od 4. svibnja:

  1. Prvo, omogućit će se rad javnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, osim iznimki u skladu s mjerama Ministarstva zdravstva.
  2. Drugo, omogućit će se rad privatnog zdravstvenog sustava u punom opsegu uz poštovanje svih posebnih epidemioloških mjera.
  3. i treće, omogućit će se rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, ali uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera, kako bi se zaštitili i radnici i klijenti (to se, primjerice, odnosi na kozmetičare, pedikere, brijače i frizere).