24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Rezultati pojačanih mjera u prometu – recidivistu prekršajni nalog i kazna od 20 tisuća kuna

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 85 prekršaja, od čega se ističe 34 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te po dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak, 10. srpnja 2020. oko 17.10 sati u mjestu Mihaljevci u Ulici Stjepana Radića gdje su policijski službenici  prilikom kontrole prometa zatekli 47-godišnjeg recidivistu koji je prije stjecanja prava na upravljanje  i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,91 promil upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 47-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 20 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci.