24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

PSŽ i dalje na trojci – skratite vrijeme s Ozonkom i Ozončicom

Požeško-slavonska županija i dalje drži brojku tri na geografskoj karti RH nakon najnovijeg ažuriranja podataka danas u 14 sati. Ličko-senjska je jedina s manje oboljelih, a raduje da su sve tri osobe iz naše županije na dobrom putu ozdraviti i vratiti se u normalnu svakodnevicu koja je i dalje teška i neizvjesna.

Pred nama je Veliki tjedan u kojemu se očekuje dolazak brojnih inozemaca na radu u stranim zemljama pa budite još discipliniraniji u bliskim kontaktima na javnim mjestima. I županijski Stožer upozorava i moli sve građane da ne dolaze jer će ionako Uskršnje blagdane morati odraditi u samoizolaciji.

Da samoizolacije nije šala ukazuje i kazna za prekršitelje u iznosu od 8000 HRK. Dr Ante Vitalija je u očekivanju četiri uzorka koja su u fazi testiranja pa ćemo do sutra imati nove podatke u nadi da će brojka tri trajati do konca epidemije. Naravno da je najteže ovako živjeti najmlađima pa donosimo i link na zanimljivu stranicu gdje se najmlađi mogu zabaviti učeći i ekološki se osvješćujući.

Potaknuti trenutnom epidemiološkom situacijom superjunaci Ministarstva zaštite okoliša i energetike – Ozonko i Ozončica pripremili su niz zabavnih i poučnih izazova za sve sudionike Viber communitya „Ozonko&Ozončica“.

Svaki tjedan Ozonko i Ozončica te njihovi prijatelji Pero, Stjepan i Hrvoje predložit će sedam izazova, odnosno zadataka koji imaju za cilj razmjenu pozitivnih poruka, razvoj novih vještina i stjecanje novih znanja.

Za sljedećih tjedan dana Ozonko i Ozončica predložili su sedam izazova, jedan po danu, a predloženi zadaci su: nacrtaj svoje omiljeno mjesto, napravi doručak za svoju obitelj, radi svakodnevne zadatke rukom kojom ne pišeš, javi se prijatelju iz škole, napravi popis svega što voliš na sebi, pročitaj novu knjigu ili slikovnicu i zapjevaj omiljenu pjesmu.

Svi koji sudjeluju u izazovima mogu snimku kako izvršavaju zadatak poslati Ozonku i Ozončici, a oni će one najkreativnije, najzabavnije i najsmješnije objaviti.

Communityu „Ozonko&Ozončica“ mogu se pridružiti svi klikom na poveznicu.

Više informacija dostupno je na mzoe.gov.hr.