24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Prometna nesreća u Šumanovcu

Tijekom proteklog vikenda, evidentirane su ukupno četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, od kojih su se dvije dogodile na području Požege i po jedna na području Jakšića i Šumanovca.

U subotu 25. srpnja 2020., oko 4 sata, u Ulici Industrijskoj u Požegi, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 23-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,74 promila, upravljao osobnim automobilom osječkih registarskih oznaka.

U nedjelju 26. srpnja 2020., oko 3.45 sati, u Ulici Matice hrvatske u Požegi, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 27-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,06 promila upravljao osobnim automobilom požeških registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,06 promila.

Budući je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, obojica su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će im izdani prekršajni nalozi zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Rezultati aktivnosti pojačanog nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 95 prekršaja. Od toga broja ističu se 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 45 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 17 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 100 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 2,06 g/kg. Tijekom vikenda u prekršajima nisu zatečeni vozači koji su ranije činili prekršaje (recidivisti).

Kako je i bilo najavljeno, u nedjelju 26. srpnja 2020. u vremenu od 14 do 22 sata, provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na pojačani nadzor vozača motocikla i mopeda u prometu. Tijekom provedbe preventivno-represivne akcije izvršen je nadzor  60 vozila  i utvrđeno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega se njih 7 odnosilo na prekršaje mopedista i motociklista.