22. veljače 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Projekt “Opremanje knjižnica”: Unaprjeđenje kulturne infrastrukture u Kutjevu


Narodna knjižnica i čitaonica Kutjevo, u partnerstvu sa Srednjom strukovnom školom Jajce, uz pomoć Europske agencije Grada Kutjeva (ERA d.o.o.), uspješno je prijavila i provela projekt “Opremanje knjižnica”. Javni poziv za Program prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu objavilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Cilj ovog programa je pružiti potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini te jačati područja Republike Hrvatske kako bi se osigurao održiv razvoj i potaknuo gospodarski oporavak.

U sklopu ovog programa, Narodnoj knjižnici i čitaonici Kutjevo i Srednjoj strukovnoj školi Jajce odobreno je ukupno 16.876,00 eura za provedbu projektnih aktivnosti. Ovaj iznos podijeljen je na 6.831,00 eura za Narodnu knjižnicu i čitaonicu Kutjevo te 10.045,00 eura za Srednju strukovnu školu Jajce.
Narodna knjižnica i čitaonica iskoristila je sredstva za nabavu računala, laptopa, mikrofona, zvučnika, projektora i projektnog platna za potrebe književnih susreta koji se redovito održavaju u Knjižnici. Također, sredstva su utrošena za izradu web stranice koja će značajno olakšati vidljivost Knjižnice.

Ovaj projekt predstavlja primjer kontinuiranog ulaganja u unapređenje kulturne, društvene, javne i socijalne infrastrukture na području Kutjeva.