22. veljače 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Kutjevački tamburaši pripremaju božićni koncert – posjetili smo ih na probi


Kutjevački tamburaški orkestar priprema svoj tradicionalni koncert Zažmiri i zaželi koji će se održati 17. prosinca s početkom u 19 sati. Tim povodom posjetili smo ih na probi i s obzirom na ono što smo čuli, vjerujemo da će koncert biti izniman kao i svake godine. Božićni koncerti ovog tamburaškog orkestra postali su tradicija i svi Kutjevčani, ali i ostali ljubitelji dobre glazbe iz Požeštine, s veseljem iščekuju koncerte na kojima orkestar predstavi svoj rad i uvede nas u ovo božićno vrijeme uz toplu atmosferu blagdanskog veselja.

Poslušajte kako zvuče na probi kad prvi put uvježbavaju novu pjesmu:

Voditelj orkestra, Ivan Karadža, otkrio je da su za koncert pripremili različit repertoar, bit će za svakoga ponešto – instrumentali, tamburaške pjesme, zabavne pjesme, ali i puno božićnih pjesma, koje bude toplinu u srcu i koje će svi posjetitelji moći zapjevati s orkestrom. Probe orkestra održavaju se redovno tijekom cijele godine, svaki ponedjeljak u 19:30 sati, a pred nastupe i pojačano jer je puno toga što treba uvježbati. Na koncertu će sudjelovati oko 25 članova orkestra, a plan je od iduće godine uključiti još mlađih članova iz Glazbene škole. Orkestar tijekom godine nastupa na različitim priredbama i manifestacijama i rado se odaziva na pozive prijateljskih orkestara i udruga. Ove godine gostovali su kod Kaptolačkog tamburaškog orkestra, bili gosti udrugama La bella vita i KUD Bektež na njihovim manifestacijama te su nastupili u programu županijskog natjecanja Lidrano. Kutjevački tamburaški orkestar već godinama zvukom svojih tambura uveličava i božićne svete mise – ponoćku i misu na Božić, a od ove godine uključili su se i u slavlje Uskrsa u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Kutjevu. Kako sve ne bi ostalo na probama i nastupima, članovi orkestra organiziraju i zajednička druženja, a ove godine posjetili su Muzej bećarca u Pleternici te se zahvaljuju domaćinima, Javnoj ustanovi Pleternica i Turističkoj zajednici Grada Pleternice na gostoprimstvu.

Kontinuiranim radom i prijavom na različite natječaje, udruga je aktivna i prisutna u društvenom životu zajednice. Sredstva za rad ove godine osigurali su odobrenim financijskim sredstvima za tri projekta. Ovom prilikom članovi orkestra zahvaljuju svima na pomoći tijekom 2023. godine, a posebno Gradu Kutjevu, Požeško-slavonskoj županiji, Župi Kutjevo i Zakladi Hrvatska za djecu koji su putem javnih poziva osigurali sredstva za udrugu Kutjevački tamburaški orkestar i omogućili provedbu projekata tijekom 2023. godine. Orkestar je osiguranim sredstvima nabavio dva instrumenta – kontru i berdu, koja su im potrebna kako bi mogli održavati probe.

Veselimo se božićnom koncertu Zažmiri i zaželi i orkestru želimo uspješan rad i u 2024. godini!