24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Produžen rok za prijave konverzije i restrukturiranja vinograda

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju početkom godine je raspisala natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda (iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023.), a nedavno je obavijestila sve zainteresirane da se rok za podnošenje prijava produžuje do 10. kolovoza 2020. godine.

Korisnici mjere Restrukturiranje su vinogradari upisani u Vinogradarski registar (fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Republike Hrvatske i koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom gdje se proizvodi tog područja upotrebljavaju za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, a površine vinograda su upisane u Vinogradarski registar).

Detaljnije o samom natječaju možete pronaći na poveznici NATJEČAJ.

Ono što treba istaknuti je da najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 1.000.000 eura, a pod pojmom troškovi podrazumijevaju se ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda kao i ulaganja u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom dok razina potpore ide do 75%.