24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Produljen je rok za kreiranje baze EU projekata

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo da je produljen rok za prijave prijedloga za bazu projekata koji se tiču financiranja projekata u poljoprivredi, ruralnom razvoju, šumarstvu i ribarstvu. Novi je rok do 14. listopada pa još uvijek stignete sudjelovati u izradi baze, a produljenje roka je potaknuto velikim interesom svih zainteresiranih potencijalnih korisnika.

Zainteresirani korisnici sve svoje projektne ideje i prijedloge unose putem Google obrasca, a ova su dodatna dva tjedna definitivno dobro i dovoljno vrijeme kako bi svi mogli u miru i temeljito pripremiti potrebne i željene programske dokumente, strategije i planove. Do sada je prijavljeno gotovo 2000 projekata čija vrijednost dostiže ogromnih 3,35 milijardi eura, a od toga se lak dvije trećine odnosi se na sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Do sada je već 229 projekata spremno za realizaciju, 236 ima ishodovane akte o pravima gradnje i druge potrebne dozvole, a 312 ima izrađenu projektno-tehničku dokumentaciju. Ministarstvo poljoprivrede na ovaj način želi involvirati one koji najbolje osjećaju potrebu za konkretnim rješavanjem problema pa će ovim putem sigurno doći do kvalitetnije pripreme programskih dokumenata, strategija i planova te pridonijeti određivanju konkretnih mjera potrebnih za razvoj određenog polja djelatnosti.

Foto Marko Iličić