24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Požeško-slavonska županija jedina bez oboljelih

Krasne vijesti stižu iz Županijskog stožera koji je jutros izvijestio javnost kako u našoj županiji više nema pozitivnih na koronavirus. Sve tri osobe koje su imale simptome i kod kojih je nalaz pokazao prisutnost virusa su nakon hospitalizacije i kućnog liječenja stekle status “izliječeni”.

Dva uzastopna nalaza pokazala su da virusa više nema kod sve tri evidentirane osobe, a to znači da je i čitava županija u ovome trenutku potpuno zdrava, barem što se tiče COVID-19 i to jedina u Hrvatskoj. Virovitičko-podravska županija koja je bila najbliže bilježi novih pet slučajeva.

Do sada su na području županije testirana 203 uzorka od čega su tri bila pozitivna, a nakon dva uzastopna testa u roku od 24 sata koja su bila negativna svi možemo odahnuti no ne se i opustiti. Mjere i disciplina su dale rezultata, a na nama je polako krenuti prema normalnom životu.

Broj oboljelih u RH već drugi dan u nizu raste tako da i dalje trebamo biti oprezni i disciplinirani nadajući se puno većim mjerama relaksacije unutar naše županije jer smo u usporedbi s ostalim županijama u jako dobroj situaciji. U protekla 24 sata RH su 42 osobe bile pozitivne što donosi brojku od 1950 ukupno.

Do sada je 48 osoba preminulo, testirano je 27 614, 1340 u jučerašnjem danu, 869 osoba je izliječeno, 314 je hospitaliziranih od čega 19 na respiratoru, kod kuće se liječi 742 pozitivne osobe. Nakon nekoliko dana pada uslijedio je ponovni rast što dovoljno govori da se ne smijemo previše opuštati. Držite se uputa i ostanite negativni!