24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Pokušaj provale u Bjeliševcu – rekorder u Biškupcima

U četvrtak 28. svibnja 2020. u poslijepodnevnim satima u mjestu Bjeliševac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je pokušao provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 70-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 74 prekršaja, od čega se ističe 44 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća novčana kazna je izrečena 34-godišnjaku koji je  dana 29. svibnja 2020. u mjestu Biškupci pod utjecajem alkohola od 2,21 promil skrivio prometnu nesreću te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 12.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.