25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Počele prijave za izbor najuzornije žene koji je već jednom sletio na područje Grada Kutjeva

Započele su prijave za ovogodišnji zanimljivi i originalan izbor Najuzornije hrvatske seoske žene kojega već dvadeset godina organizira istoimena udruga. Ne radi se o još jednom izboru ljepote no ona je svakako uključena kao jedan od parametara dok su ostali prilično zahtjevni – uređenost kućanstva, poljoprivrednog gospodarstva, proizvodnja poljoprivrednih proizvoda, rukotvorina, umjetničkih djela…Kandidatkinja mora biti hrvatska državljanka starosti 25 do 65 godina, živjeti na selu i biti promotor i borac tradicijskih. društvenih i kulturnih vrijednosti.

Ove će se godine natjecanje i izbor održati u Općini Pitomača 17.listopada, a naša se županija odnedavno uključila u ovaj interesantan izbor, a posebno smo ponosni bili 2015.godine kada je stanovnica s područja Grada Kutjeva osvjetlala obraz svoga Grabarja, Kutjeva i čitave županije. Naime Marija Ribičić iz Grabarja zaslužila je te godine laskavu titulu Najuzornije seoske žene. Potpuno opravdano jer svi koji poznaju Mariju znaju da je to definitivno zaslužila. Tom je pobjedom Marija donijela natjecanje u našu županiju, točnije u Grabarje.

Marija je sa svojim OPG Ribičić redovit gost-izlagač na svim manifestacijama Grada Kutjeva gdje svojom pristupačnošću i neposrednošću privlači ljubitelje dobroga sira, a upravo je ona manekenka vlastitog proizvoda. Ukoliko ste poželjeli proizvode OPG-a Ribičić možete ih kontaktirati putem FB stranice OPG Ribičić. Do sada su imali praksu dostave vlastitih proizvoda subotom, a ukoliko želite možete ih kontaktirati i dogovoriti se oko preuzimanja. Svi zainteresirani javite se u inbox FB stranice ili na brojeve telefona 0992651100 / 098537325.

Foto Mirko Cenbauer, FB Sir OPG Ribičić