4. prosinca 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Počela škola biciklizma u kutjevačkoj školi – još se stignete prijaviti!


Danas je u kutjevačkoj školi počela škola biciklizma u organizaciji Grada Kutjeva i biciklističkog kluba „Luks Racing Team“. Program je odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Prvi dio škole obuhvaća teorijski dio, gdje će se djecu naučiti osnovnim pravilima prometa, prometnim znakovima i pravilima ponašanja biciklista u prometu na javnim cestama. Iza teorijskog dijela slijedi praktični dio škole, gdje će sudionici voziti bicikl u virtualnim uvjetima na trenažeru s VR naočalama te će putem Google Street viewa učiti prometna pravila sudjelujući u prometu u kontroliranim uvjetima.

Nakon provedenog teorijskog i virtualnog dijela, slijedi kratak test temeljem kojega uspješni sudionici izlaze u vožnju u realne uvjete, na javne prometnice, uz pratnju moderatora škole, a nakon toga polaznicima se izdaje uvjerenje o osposobljenosti za upravljanje biciklom na javnim prometnicama (vozačku).

 

Danas je održan prvi sat u kojem su predavači objasnili neka osnovna pravila funkcioniranja u prometu te su predstavili plan i program za sljedeće sate.
Za više informacija o programu i samoj provedbi možete kontaktirati na broj: 098 899 224 (Igor), na mail: info@luks-pz.net ili posjetite LUKS u sjedištu kluba, u Županijskoj 1, u Požegi. Također, možete se javiti i putem društvenih mreža Grada Kutjeva.
Školu biciklizma sufinancira Grad Kutjevo.