4. prosinca 2022.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

[FOTO] Umjetnička atrakcija na Vili Vinkomir: štafelaji, boje, glazba i slikanje uz vino


U sklopu Kulturnog ljeta u Kutjevu organizirano je slikanje uz vino na Vili Vinkomir uz stručno vodstvo požeške slikarice Anite Grbavac Jakobović. Nakon početne dvojbe odgoditi događaj zbog kiše ili ne, u 17 sati svi prijavljeni sudionici (njih 22) pristigli su na jednu od najljepših lokacija u Kutjevu.

Sve je bilo spremno za početak slikanja pa je nakon obraćanja slikarice Anite svatko zauzeo svoju poziciju. Objasnila im je što i kako skicirati budući da većina sudionika nema nikakve veze s profesionalnim slikanjem niti su polazili tečajeve slikanja. Uz prekrasnu prigodnu glazbu s francuskim štihom ili onu sa zvukovima prirode uz gitaru i klavir, slikanje je poprimilo još ljepšu notu. Svi su mogli guštati u kutjevačkom vinu, a neizostavna je bila i zakuska kako bi se vino lakše pilo. Slikanje je trajalo gotovo četiri sata i iznjedrilo je 22 prekrasna rada koja ćete svi zasigurno imati priliku negdje vidjeti.

Sudionici su za uspomenu dobili svoju malu fotografiju uslikanu polariodom i karticu za uspomenu da se uvijek sjete ovog lijepog događaja. Zanimljiv, lijep i uspješno organiziran događaj koji svakako treba ponoviti!

Prenosimo izvještaj s Facebook stranice Grada Kutjeva s koje prenosimo i dio fotografija:

Jučer je na Vili Vinkomir održano slikanje uz vino uz stručno vodstvo požeške slikarice Anite Grbavac-Jakobović. Nakon velikog pljuska u 16 sati održavanje je bilo pod velikim upitnikom. Ipak, odluka je pala i u 17 sati 21 sudionica i jedan sudionik krenuli su sa slikanjem.
Vrijeme je bilo idealno, a uz veselu, opuštenu i stručnu gospođu Anitu sudionici su se osjećali kao pravi slikari. Dok su slikali imali su priliku piti vino, a i ukusna zakuska nije nedostajala. Svirala je prigodna glazba poput one s francuskim štihom, zvukovi prirode uz klavir i gitaru i slično tome. 
Sudionici su za poklon dobili male fotografije uslikane polaroidom i karticu za uspomenu koja će ih moći podsjetiti na ovaj nezaboravan događaj.
Na kraju smo dobili 22 prekrasna crteža koje ćete svakako imati priliku vidjeti. Reakcije na ovaj događaj jako su pozitivne te ćemo se potruditi organizirati ga opet. Hvala svima koji su sudjelovali, hvala našoj veseloj slikarici i svima koji su nas obišli. I hvala vremenu što nas je ipak poslužilo! 

Ponavljamo? 

Izvor: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1895069427358490&id=349114821953966