14. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Održana je izborna skupština nogometnog kluba Kutjevo

Jučer je u kino dvorani održana izvanredna izborno-izvještajna skupština nogometnog kluba Kutjevo na kojoj je razriješeno dužnosti staro rukovodstvo kluba te izabrano novo. Za predsjednika kluba stigle su dvije kandidature nakon ponovljenog javnog poziva putem medija te su se prijavili Jurica Bešlić iz Požege i Damir Galić iz Bekteža. Bešlić je bio igrač nogometnog kluba u čuvenim sezonama početkom ovog tisućljeća kada su Zeleni igrali nezaboravne kvalifikacije dok je Damir Galić zanat za ovu ulogu ispekao kao predsjednik nogometnog kluba u Bektežu. Zbog privatnih razloga Jurica Bešlić je ipak odustao od kandidature pa među skupštinarima nije bilo dvojbe oko izbora novog predsjednika stoga je Damir Galić dobio povjerenje skupštine na četverogodišnji mandat.

Po ustaljenom ritmu i redu skupština je izabrala radno i verifikacijsko tijelo kao i zapisničara, nakon što je usvojen dnevni red razriješeni su stari članovi najviših klupskih tijela pa se pristupilo izboru novih. Tako su se predsjedniku u njegovom timu Izvršnog odbora jednoglasnom voljom svih nazočnih članova skupštine pridružili Petar Majstorović, Mario Filek, Ivan Hora i Ivica Malnar, novi nadzorni odbor činit će Marko Majstorović, Željko Krsnik i Zlatko Botički doke je likvidator ostao isti – tajnik Ile Matijević. Sva su izvješća usvojena jednoglasnim odlukama nazočnih skupštinara pa se na koncu svima obratio i novi predsjednik Galić:

Zahvaljujem se Skupštini na povjerenju i izboru za naredne četiri godine kao i staroj garnituri za sve dobro što je učinila da se klub vrati na grane kojima pripada. U razgovoru s ljudima koji su trenutno najviše angažirani u klubu već sam dao do znanja da ako ne budem imao podršku svih neću ja to moći raditi sam i da svi moramo zapeti ako želimo da taj klub stane na zdrave noge. Nadam se da će svi nastaviti raditi ovako kako su radili do sada i da ćemo i dalje uživati podršku Grada i svih sponzora jer je to ipak temelj za ono što mi možemo nadograditi. Želim da se sastajemo što češće u ovom sastavu kako u vidu Skupštine tako i u vidu Izvršnog odbora da prokomentiramo događaje, pohvalimo ili pogrdimo te nađemo neko zajedničko rješenje za ono što dolazi – prisutnima se zahvalio novoizabrani predsjednik kluba Damir Galić.

Nakon sjednice Skupštine koja je protekla u vrlo ugodnom i ležernom tonu, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama skupštinari su se počastili malom skromnom zakuskom prije odmora i punjenja baterija za novu trećeligašku sezonu koja će sigurno biti zahtjevna jer ostati u ovom društvu puno većih gradskih sredina i klubova s osjetno izdašnijim proračunom je svakako veliki izazov i privilegija..