24. travnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Održan sastanak ravnatelja srednjih i osnovnih škola sa županom

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije održani su radni sastanci s ravnateljima srednjih i osnovnih škola.  Školska godina 2020./2021. počet će 07. rujna 2020. godine. Svi ravnatelji škola upućeni su u obvezu pridržavanja uputa za sprječavanje širenja korona virusa u školskim ustanovama od 24. Kolovoza 2020. Većina škola tražila je suglasnost osnivača za rad u dvije smjene. Škole koje će raditi u dvije smjene također će dobiti suglasnost za skraćivanje nastavnog sata sa 45 na 40 minuta.

Nekoliko manjih škola koje mogu osigurati uvjete za rad u jednoj smjeni imat će i dalje jednosmjenski rad i neće ići na skraćivanje nastavnog sata. U tijeku je postupak javne nabave za nabavu maski za učenike od 5-8. razreda osnovnih škola i za sve učenike srednjih škola. Svaki učenik dobit će po dvije maske. Troškove nabave maski financirat će Županija, kao osnivač. Kada govorimo o prijevozu, sve promjene oko prijevoza učenika do početka školske godine bit će iskoordinirane.

“Bitno je napomenuti da će za početak nove školske godine sve pripreme biti obavljene na vrijeme. Sukladno smjernicama nacionalnog stožera, naša županija je organizirala nabavku maski za sve naše učenike te je naručeno 10.000 paketa, odnosno po 2 maske sa tendencijom proširenja. Škole će dobiti navedene maske nakon završetka nabave. Školska godina će biti onako kako se i očekuje, dobro organizirana.” – rekao je župan Alojz Tomašević.