24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Odobrene kvote i vinarije za Mjeru destilacije vina

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 8. srpnja 2020. godine Javni poziv za provedbu Mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i Mjere Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Prema utvrđenim prijavama i kriterijima određene su vinarije i njihove kvote koje mogu predati svoje uskladišteno vino kako bi oslobodili prostor za novo čija se berba očekuje uskoro. Među odabranima su naravno i vinari s područja Grada Kutjeva kao i članovi Kutjevačke udruge vinara.

Tako su mogućnost predaje vina za destilaciju dobili u vinogradarstvu i vinarstvu Enjingi, Vinariji Krauthaker, OPG-u Antun Mitrović, OPG-u Zdravko Šag te Vinima Markota iz Pleternice kao članu naše udruge vinara. Kompletan opis proizvođača vina s pripadajućim količinama možete pogledati na poveznici  DESTILACIJA – POPIS.

Podsjetimo da je cilj mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja vina na način da se oslobađanje vina sa zaliha u skladištima proizvođača provede kroz dodjelu  potpore proizvođaču, na razini veleprodajne cijene vina.

Foto FB Vinarija Krathaker