24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Niti online brošura kontinentalnog turizma ne može proći bez Kutjeva

Hrvatska turistička zajednica izradila je novu online brošuru u posvećenu promociji sve traženijeg i kontinentalnog turizma pod nazivom Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti“. Brošura obuhvaća sve važnije destinacije kontinentalne Hrvatske pa se među draguljima turističke ponude našlo i Kutjevo kao neizostavan i nezaobilazan kutak Zlatne doline.

Brošura je tiskana na nekoliko jezika i predstavlja znakovit hodogram kroz svaki kutak Lijepe naše koji je vrijedan pažnje i vremena kako stranih tako i domaćih turista željnih lijepe prirode, ali i odlične eno gastro ponude koju nedvojbeno čitava Hrvatska može gostima ponuditi, bez lažne skromnosti, za vrhunski i nezaboravni užitak u rangu s najvećim turističkim eno gastro centrima svijeta.

Na području Zlatne doline vrlo je aktivan seoski turizam. I to se ponajprije odnosi na područje Kutjeva. Ako volite vino, i pri tome ne mislimo na to da ga volite piti, nego da ga volite od loze pa do čaše, i želite doznati što više o njemu, tada je Kutjevo za vas. Poznato po bogatim vinogradima i sjajnim vinima koje proizvode vrhunski lokalni majstori vinske kapljice i osvajači velikih svjetskih priznanja za svoja vina. Kutjevo je najstariji vinski subjekt na tom području, a u starom kutjevačkom podrumu nalazi se „mama vrhunske kutjevačke graševine“ – impresivna bačva od hrastovine zapremnine 53,520 litara. U svoje je vrijeme bila jedna od najvećih u svijetu. Zato Kutjevo i predstavlja svijet koji samo čeka da ga ljubitelji kapljice otkriju – stoji u brošuri koju je izdala i u onilne izdanju prezentirala Hrvatska turistička zajednica.

Online izdanje s prekrasnim fotografijama pogledajte na poveznici BROŠURA

Foto Screenshot brošura HTZ