24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Niti koronavirus ne može zaustaviti Vladu Krauthakera u sadnji novih vinograda

Unatoč teškom vremenskom razdoblju koje je donijelo brojna ograničenja u većini poslova to nije omelo našeg čuvenog vinara Vladu Krauthakera u svojim planovima proširenja vinograda. Tako je, naravno, uz pridržavanje svih mjera i zahtjeva odrađen sjajan posao sadnje novih trsova na 2,5 hektara zemljišta na radost brojnih ljubitelja vinske kapljice iz Vladinog podruma.

“Riječ je o 15 tisuća trsova posađenih na dva i pol hektara s pratećom opremom za moderni vinograd koja uključuje i ogradu protiv divljači.  Radovi na tom dijelu su još u tijeku i završit ćemo ih iduće godine. Ujedno su nabavljeni i razni priključni strojevi, puno je stavaka uključeno u cijeli projekt. Jako nam je dobro došla pomoć ove operacije. Zaokružili smo sve svoje potrebe za vinogradima i nećemo ih više proširivati. Imamo oko 44 hektara i to nam je dovoljno, budući da imamo i kooperativne odnose” – rekao je Vlado Krauthaker za poljoprivredni portal agroklub.com.

“Nakon što se investicija odradi ostvarujemo pravo na 50 posto povratnih sredstva. Mi ćemo je odraditi u dvije faze s tim da je prva završena. Ostalo nam je postaviti ogradu za obranu od divljači jer je vinograd uz samu šumu. Pozitivno gledam na ovaj projekt jer vas potakne da nekada više uložite, 50 posto povrata za investiciju nije mala stvar. Jako je dobrodošla pomoć” – dodao je Ivan Grgić, Vladin zet, a lijep i opširan članak pronađite na poveznici AGROKLUB.COM uokviren perom Tomislava Milanovića – novinara je s bogatim iskustvom, posebice kada su u pitanju poljoprivredne teme.

Foto FB Vinarija Krauthaker