25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Ništa od proslave Martinja na kakvu smo navikli

Nažalost još je jedna prekrasna i sadržajna manifestacija u našem Gradu pokleknula je pred naletom novog vala koronavirusa pa će brojni planinari iz više od stotinu planinarskih društava iz čitave Lijepe naše kao i okolnih država nakon dugo godina propustiti Martinje u Kutjevu. Stoga će proslava jednog od najvažnijih vinarskih datuma biti prepuštena malim, zasebnim slavljima u okvirima koje dozvoljava epidemiološka slika i zadane mjere za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom. Glavni nositelji ove proslave vođeni uputama Stožera nisu u stanju preuzeti rizik skupa od nekoliko tisuća ljudi pa su takvu poruku poslali i javnosti. Prenosimo stajalište naše planinarske udruge Vidim:

Poštovani prijatelji planinari i ljubitelji prirode, zbog aktualnih zdravstvenih okolnosti oko širenja virusa koji uzrokuje bolest COVID-19 te provodeći mjere nacionalnog stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a slijedom brojnih upita, obavješćujemo vas da se tradicionalno Kutjevačko Martinje 8.11.2020. neće održati. Smatramo da nam je svima stalo do zaštite ljudskih života te ćemo druženje nastaviti nekom drugom prilikom. Vjerujemo da ćemo do iduće proslave tradicionalnog Kutjevačkog Martinja pobijediti ovaj zločesti virus i nastaviti uživati u prirodi i druženju. Zahvaljujemo na razumijevanju, lijepi pozdrav – izjavila je predsjednica HPD VIDIM KUTJEVO Nada Razumović.

Isto tako očekivana odluka je stigla i iz glavne potpore u organizaciji svih manifestacija na području našeg Grada – iz Turističke zajednice Grada Kutjeva koja združena s Gradom Kutjevom i Razvojnom agencijom Grada čini temelj organizacijskog pogona svih važnijih događanja pa prenosimo i stav i mišljenje kako je ipak bitnije sačuvati zdravlje i mir u ovom teškom trenutku kada je novi val epidemije na svom vrhuncu:

Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ovim putem obavještavamo Vas kako Grad Kutjevo i Turistička zajednica grada Kutjeva ove godine neće biti organizatori službene proslave Martinja na Trgu graševine – stoji u priopćenju koje je izdala Turistička zajednica Grada Kutjeva.

Foto HPD Vidim