14. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Nediljko Nenadić predsjednik, Ante Pavković tajnik Matice Umirovljenika PSŽ

Lijepa vijest stiže s izborne skupštine Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije gdje je u petak birano novo rukovodstvo. Od tri najbitnije funkcije dvije su zaslužili Kutjevčani. Za predsjednika je izabran Nediljko Nenadić, a za tajnika Ante Pavković.

Vrlo aktivni umirovljenici naše županije imaju velik oslonac u kutjevačkim maticama jer u Kutjevu i u Vetovu egzistiraju dvije s brojnim članstvom kao i u Brestovcu dok se u svim ostalim gradovima i općinama umirovljenici okupljaju i rade u jednoj.

Dužnosti novoizabranog predsjednika su organizirati manifestacije na nivou županije i države, a predsjednik je dobio obavezu i čast sudjelovanja u Izvršnom odboru Matice umirovljenika Republike Hrvatske te uz zamjenika Vladimira Grgića sudjeluje kao član Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske.

Ovo je obaveza više u mome životu, a budući da je struktura upravljanja malo jača nadam se da ćemo opravdati izbor i podići letvicu funkcioniranja na višu razinu i da ćemo raditi bolje nego što se radilo iako je Matica radila dobar posao i do sada – komentar je novoizabranog predsjednika MU PSŽ Nediljka Nenadića.

Dosadašnji predsjednik MU PSŽ je bio Ivan Ronta kome se novi predsjednik zahvalio na dosadašnjem radu te izboru pa pozvao sve predsjednike županijskih Matica na još bolju i veću suradnju u narednom mandatu.