25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Naši mali Grozdići obilježili Dane kruha (FOTOGALERIJA)

Pekar u pekari noći cijele, mijesi tijesta pune zdjele…

Pune ruke posla, kuharske kapice na glavi, oklagije u rukama, brašnjave ruke od tijesta…pogledajte kako su naši mali Grozdići obilježili Dane kruha u svom novom komfornom domu i pod budnim okom svojim maštovitih teta. Osmjeh na licu djeteta govori sve i svaki je komentar suvišan!

Zašto Dani kruha?

Dani kruha su označeni kao dani zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju…Obilježavanje Dana kruha u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode.

U školskim prostorima postavljaju se izložbe plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja, te starih alata koji su se koristili ili se još koriste u obradi zemlje i pripremi kruha. Postavljaju se izložbe učeničkih radova (likovne, literarne i dr.), rezultati istraživanja; npr. zastupljenost različitih vrsta žitarica u prehrani stanovništva određenog kraja, autohtone biljne vrste određenog područja, prehrana stanovništva i prehrambene navike kroz povijest, poljodjelske kulture naših županija i njihov uzgoj, odnos prema kruhu i plodovima zemlje, te mnogobrojne druge aktivnosti. Izložbene prostore obilaze roditelji učenika i njihovi gosti.

Pogledajte kako su naši mali Grozdići svojim vrijednim rukicama spoznali i sami napravili svoja mala krušna remek-djela.

Foto Dječji vrtić Kutjevo FB