24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Marijana Jugović odlična na državnom natjecanju iz Njemačkog jezika

Novi uspjeh našeg supertalenta za njemački jezik iz Bekteža na nedavno održanom natjecanju.

Učenica Marijana Jugović (4.h)  sudjelovala je na državnome natjecanju iz njemačkoga jezika i već smo pisali o njenom plasmanu na to natjecanje te da je doista ogroman uspjeh uopće se plasirati na završnu državnu smotru najboljim “Nijemaca” u Hrvatskoj, a u čudnim, ograničavajućim uvjetima osvojila je odlično 9. mjesto na državnoj razini.
Na ovome natjecanju sudjeluju svi učenici njemačkoga jezika iz cijele Hrvatske, a u istoj su kategoriji u Marijaninoj generaciji i početnici i nastavljači i gimnazijalci i učenici strukovnih škola. S obzirom da je Marijana početnik (učila njemački samo kao izborni u osnovnoj školi i s tadašnjom mentoricom Bojanom Hrgić također bila na državnom natjecanju) i učenica strukovne škole, ovo je zaista veliki uspjeh, osobito zbog velike zavrzlame oko natjecanja.
Natjecanje je najprije otkazano, pa ipak samo odgođeno na sljedeću školsku godinu, a naposljetku je organizacija praktički spuštena na razinu škole. Marijanina mentorica Martina Budimir, prof. nije skrivala svoje oduševljenje i ponos za ovaj veliki rezultat svoje učenice, a isto tako oduševljenje i respekt Marijana je dobila i od svih djelatnica i djelatnika svoje Ekonomske škole Požega.
Foto FB Ekonomska škola Požega