25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kutjevo sjaji obasjano nekim novim svjetlom

Kutjevo izgleda sve ljepše i uređenije zahvaljujući radovima koji se svakodnevno odrađuju na nekoliko lokacija u našem gradu. Ljepote okoliša i netaknute prirode koja nas okružuje zaštitni su znak Kutjeva i u svim tim ljepotama oko može uživati dok je danjeg svjetla. Odnedavno se možemo diviti svome gradu i uživati u njemu puno više zahvaljujući rasvjetnim stupovima koji konstantno niču po ulicama Kutjeva, a osvjetljenje led rasvjetom daje ulicama neku novu dimenziju i sigurnost svim sudionicima prometa, ali i svakodnevnog života.

Javna rasvjeta inače ima svoj multifunkcionalan karakter pa osim onog primarnog kojim osigurava sigurniji promet ljudi i vozila u večernjim i noćnim satima gradskim javnoprometnim površinama ima i ulogu isticanja ambijentalnosti prostora, ali tako da to ne ide na štetu sigurnosti prometa te da ne uzrokuje svjetlosno zagađenje. Također će na svoje doći ljubitelji otvorenih prostora posebice u kasnojesenskim i zimskim danima koji su prekratki pa nakon posla mogu prošetati i uživati u kutjevačkim šetnicama.

Jedna od njih je svakako i ulica Vinkomir koja je vjerojatno najduža ulica i pogodna upravo za šetnje i u noćnim uvjetima. Olakšanje šetačima, školarcima i sudionicima u prometu je postavljanje led rasvjete diljem čitave ulice, a nastavak je to radova koje je Grad Kutjevo započeo još prošle godine pa je nakon ulice Republike Hrvatske i Bana Josipa Jelačića tijekom mjeseca kolovoza na red došla i spomenuta ulica Vinkomir uzduž koje je postavljeno 55 stupova s pripadajućim led osvjetljenjem, a vrijednost radova je 215 000 kuna.

Osim ulice Vinkomir novu led rasvjetu je dobila i Vrtićka ulica koja će tako dostojanstveno dočekivati male nogice naših najmlađih sugrađana koji će u ranim jutarnjim satima tako hoditi sa svojim roditeljima prema predivnom zadnju našega novoga vrtića. Tako mali Grozdići neće imati problema niti straha od mraka, a sve zahvaljujući vrijednoj gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom koji je uz sredstva za izgradnju samog vrtića osigurao sredstva za ovu namjernu u vrijednosti od 549 000 kuna. Osim toga postavljena je simultano i rasvjeta na kružnom toku kod groblja tako da Kutjevo sada sjaji nekim novim sjajem.