25. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kutjevčanin prodavao duhan bez nadzornih markica

U ponedjeljak 13. studenoga 2020., policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Kutjeva gdje prebiva 68-godišnjak i pronašli sitno rezani duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je 68-godišnjak početkom mjeseca studenoga prodao 24-godišnjaku sitno rezani duhan, a bez nadzornih markica Ministarstva RH. Protiv obojice slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Matice Hrvatske i dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u ulici Vjekoslava Babukića i u Kutjevu.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Također je u noći sa subote na nedjelju provedena akcija u prometu ciljano usmjerena na alkoholiziranost i prisutnost droga kod sudionika u prometu. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 84 prekršaja, od čega se ističe 52 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet nekorištenja sigurnosnog pojasa te četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio 15. studenoga 2020.  u Jakšiću u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 28-godišnjak koji je upravljao sa osobnim automobilom utjecajem alkohola 1,66 g/kg te bez posjedovanja vozačke dozvole kod sebe, za što mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.300,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca

U svezi sankcioniranih prekršaja, najveća izrečena kazna počinitelju prekršaja predložena je u iznosu od 10.000,00 kuna, 43-godišnjem vozaču koji je dana 15. studenoga oko 18.50 sati zatečen u mjestu Dragović da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila što je ujedno i najveća utvrđena koncentracija alkohola.