24. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kutjevački Golupčići prvaci Hrvatske!

U finalnoj emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Pametna pitanja za pametne glave“, održanoj u petak 9. listopada, naši „Golupčići“ su u telefonskom finalu pobijedili ekipu Svjećica (OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice). Emisija “Pametna pitanja za pametne glave” zabavno je edukativna emisija namijenjena učenicima osnovnih škola koju Hrvatski katolički radio emitira još od 2001. s ciljem povezivanja učenika i učitelja iz različitih dijelova Hrvatske.

Finalisti su se ove godine u finalu, zbog posebnih uvjeta izazvanih CORONA 19 virusom, natjecali samo glasom iz svojih škola. Našu Školu su predstavljale  učenice 7. razreda Magdalena Grgić, Mia Čevapović, Mihaela Novak Bareković i Ljubica Marković.

Svi sudionici finala nagrađeni su Youcat Biblijom, Katekizmom i updateom Ispovijedi se, Velikim Biblijskim kvizom, prigodnim rokovnicima, šalicama, majicama HKR-a, zlatnim i srebrnim medaljama i peharima, dok su brončane medalje pripale trećeplasiranoj ekipi OŠ Donji Kraljevec.

Nagrade su natjecateljima, nakon natjecanja, virtualno dodijelili voditelji Domagoj Pejić i urednica emisije Snježana Kirinić Grubić. Natjecatelje su pripremali, i ujedno ih bodrili na natjecanju, vjeroučitelji Milorad Bandalo iz Kutjeva i Andriana Oštrkapa iz Koprivnice koji su istaknuli vrijednost međusobnog povezivanja i izrazili želju posjećivanja HKR-a čim se za to ukažu uvjeti.

Još jednom čestitamo svim ekipama koje su se natjecale u prošlosezonskom izdanju emisije “Pametna pitanja za pametne glave”, HKR-u, a posebno našoj ekipi i vjeroučitelju Miloradu Bandalu na pobjedi!

Snimku finalne emisije možete poslušati ovdje.

Izvor: OŠ Zdenka Turkovića