24. svibnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Kreće druga faza relaksacijskih mjera

Današnjim danom kreće Druga faza popuštanja nacionalnog Stožera. Sve ljepše brojke koje donosi HZJZ nas uvode u središnju fazu relaksacijskih mjera pa podsjećamo na ono što nam je od današnjeg dana ponovo dozvoljeno.

Prije svega u punoj mjeri nam se vraća zdravstveni sustav pa ćemo moći svom liječniku ili zubaru i ako nismo hitan slučaj, a isto tako se vraća u punom opsegu i privatni zdravstveni sustav. Nakon početka restrikcije moći ćemo konačno koristiti usluge frizera, brijača, kozmetičara, pedikera itd. , ali naravno uz poštivanje mjera socijalne distance i maksimalan oprez.

PSŽ je i dalje COVID-19 Free zona, prva koja je postala takvom, a sve više takvih zona je u RH pa se nadamo da ćemo treću fazu relaksacije dočekati kao nacija s minimalnim brojkama i postocima zaraze koronavirusom.

Druga faza:

  1. Prvo, omogućit će se rad javnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, osim iznimki u skladu s mjerama Ministarstva zdravstva.
  2. Drugo, omogućit će se rad privatnog zdravstvenog sustava u punom opsegu uz poštovanje svih posebnih epidemioloških mjera.
  3. i treće, omogućit će se rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, ali uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera, kako bi se zaštitili i radnici i klijenti (to se, primjerice, odnosi na kozmetičare, pedikere, brijače i frizere).