14. lipnja 2024.

Kutjevački.hr

INFORMATIVNI PORTAL GRADA KUTJEVA

Korona se ponovo razbuktava – gotovo stotinu novih slučajeva

U posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva pa su do sada ukupno zabilježene 2.483 osobe pozitivne na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.149 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 227 osoba na liječenju.

Jedna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Šibensko-kninske, jedna iz Virovitičko-podravske županije, jedna iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Varaždinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, dvije iz Sisačko-moslavačke županije, pet novooboljelih osoba je iz Zadarske županije, sedam iz Zagrebačke županije, devet iz Primorsko-goranske županije, 25 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, a 40 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.

Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječe 42 osobe. Do sada je testirano 74.657osoba, od toga 919 u posljednja 24 sata.

Nažalost i u našoj se županiji ponovo pojavio virus, a prema neslužbenim informacijama riječ je o slučaju povezanom sa časnim sestrama iz Đakova pa su u tijeku testiranja svih kontakata i broj bi mogao biti veći od ovog jednog pozitivnog nakon 40 dana bez korone.